ФК Крумовград е осъден да плати  15 000 лева на

...
ФК Крумовград е осъден да плати  15 000 лева на
Коментари Харесай

Осъдиха ФК “Крумовград“ да плати 15 хил. лв на пловдивска компания за автомобили

ФК " Крумовград " е наказан да плати  15 000 лв. на компания " Авто Рент 2019 ", с която тимът е имал подписан контракт за коли чартърен. Договорът е подписан през юли 2023, а компанията е предоставила 5 автомобила на клуба. Въпреки договора обаче, управлението на сдружението не е превело нито лев по договора. От компанията регулярно пускали фактури към шефа Басри Саров, само че без резултат. 
Прочетете още
На 27 октомври 2023  от " Авто рент " изпращат покана до сдружението, с която приключват контракта и желаят колите да бъдат върнати. Реакция  в началото няма. От ЕКОНТ не могат да открият никой на формалния адрес на сдружението, никой не подвига телефона, няма и настоящ имейл. Асен Караславов, който към този момент е изпълнителен шеф на клуба, също не си подвига телефона.

На 11 декември притежателят на автокомпанията Иван Калев внася иск в съда и желае запор на сметките на сдружението, с цел да може той и съдружника му да си приберат дължимите суми по правосъден ред. Оказва се, че са на „ опашката ” и пред тях има още няколко  компании.

След тъжба в полицията, въпреки всичко преди няколко дни петте автомобила са върнати персонално от Асен Караславов.

По време на делото, от сдружението не изпращат собствен представител. За цялостна индиферентност към финансите на клуба приказва и обстоятелството, че не са изпратили писмен отговор на исковата молба, нямат и бранител в съда. 

Районен съд постановява ФК " Крумовград " да заплати с изключение на дължимите 15 000 лв. на " Авто Рент ", да даде още 3 600 лева за такси и разходи. 

Решението не предстои на обжалване. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР